Gå til indhold

Rollefordelingen i parforholdet

I filmen her fortæller personer med kronisk sygdom og deres partnere om, hvordan rollefordelinger i parforhold kan ændre sig, når kronisk sygdom bliver en del af hverdagen.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Taler om det

I filmen møder vi parret Else Oldager og Sven-Erik Ortved Larsen og parret Majken Dumong og Robert Dumong. Begge par har oplevet, at rollefordelingerne er blevet ændret efter, at Sven-Erik og Robert blev syge.

Else og Sven-Erik talt meget om, hvordan deres hverdag skulle fungere fremover. De tale om muligheden for, at Else kunne forlade arbejdsmarkedet.

Majken og Robert har fundet en måde at tackle Roberts sygdom på, og Majken anerkender hans sygdom samtidig med, at hun motiverer ham til at gøre det, han stadig kan.

Forandringer i rutiner

Tidligere stod Else for meget af det huslige arbejde derhjemme, men i dag har Sven-Erik overtaget en del af det. Han har fået et andet syn på det huslige arbejde, og det kan også bruges som en måde at holde sig igang på. Else og Sven-Erik har også opbygget en arbejdsplads i hjemmet til Sven-Erik, så han altid har muligheden for at sætte sig og arbejde.