Gå til indhold

Døden er nærværende – men fylder ikke i hverdagen

Anthony Bickersteth har hjertesvigt, og han har haft det i mange år. I filmen her fortæller han om sine tanker om døden, og hvordan de har ændret sig med tiden.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Tæt på døden flere gange

"Døden har været meget tæt på mig - i flere omgange", fortæller Anthony Bickersteth. Han har overlevet flere sygdomme, og han mener, at han er blevet bedre til at tackle tankerne om døden hver gang.

Døden fylder ikke i hverdagen

Selv om døden er allestedsnærværende på grund af hans slidte hjerte, fylder det ikke meget i hans hverdag. Han stoler på, at pacemakeren kan holde hjertet i gang, og desuden har han nogle mennesker omkring sig, der støtter ham. For ham er det kærligheden til livet, der er drivkraften for at holde sig i gang.

Ængestelig for døden

Selv om han ikke tænker på døden til hverdag, er han dog ængstelig for døden. Han tror, at døden må være den største udfordring i livet. 'Man ved jo ikke, hvad der er på den anden side', siger han. Han er dog også opmærksom på, at det kan være nødvendigt at arbejde aktivt med at holde angsten for døden væk, så den ikke overtager styringen. Det har han gjort ved at tale til sin angst.