Gå til indhold

Kollegaerne kan jo ikke se, at jeg er syg

Torben Frøslev har hjertesvigt, og han fortæller i filmen her om sine oplevelser med at have et arbejde samtidig med at have en kronisk sygdom.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Nødvendigt at arbejde

Torben Frøslev er 43 år og har hjertesvigt. Han har bibeholdt sit arbejde som konsulent inden for energi- og byggebranchen på deltid. Det kan dog være svært at få kollegaerne til at forstå, at han er syg. Man kan jo ikke se det på ham. Torben har en stor familie, og det derfor er nødvendigt, at han har et arbejde.

Holde pauser

I hverdagen mærker han sygdommen ved, at han kan blive forpustet, og så skal han tage det med ro. Hvis han ikke lytter til sin krop og holder pauser, når den har brug for det, betaler han prisen senere op ad dagen, hvor han bliver nødt til at hvile sig. Det er lettere at få hverdagen til at fungere, hvis man lytter til sin krop, og så mærker han ikke så meget til sygdommen.

Kollegaerne er ikke altid lige forstående

Ind imellem er det svært for kollegaerne – særlig i starten – at forstå, at han er syg. De kan jo ikke se det på ham. De er ikke altid lige forstående, men det bliver bedre og bedre med tiden. Det kan stadig ske, at de glemmer det. Torben er begyndt at forstå, at det kan være svært at huske på, at tage hensyn til hans sygdom, når man ikke kan se den. Nogle gange kan han dog godt blive lidt opgivende over det.

En forstående chef

Torben har en forstående chef, der opfordrer ham til at holde de pauser, som han har brug for. Det er livsbekræftende for Torben, at han kan arbejde, selvom han ikke kan yde 100% på sit arbejde i samme grad, som han kunne tidligere.