Gå til indhold

Ikke nemt at holde pauser i en stor familie

Torben Frøslev har hjertesvigt, og i filmen her fortæller han om sine udfordringer med at tage hensyn til sin sygdom i en hverdag med en stor familie.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Sygdom og familieliv

Torben er 43 år og har hjertesvigt. Han var indlagt på et sygehus, da han fik stillet diagnosen hjerstesvigt. Ved indlæggelsen gik der mange tanker igennem hans hoved. Han tænke på hvor lang tid, han mon havde tilbage at leve i og på sine børn derhjemme. I dag er han tilbage i sin hverdag i en stor familie. Torbens familie består af hans kone, hendes to teenagesønner og deres to fælles børn, som endnu er små. Torbens krop fortæller ham, hvornår han skal holde pauser, men det passer ikke altid ind i familiens rytme. Kropoen kan sige stop meget pludseligt, og så skal han hvile sig. Det kan være svært pludselig at holde pause, når der er allermest travlt. Torben har indset, at han må acceptere det som et vilkår i sin sygdom.

Kan selv mærke, når nok er nok

Han oplever, at hans kone er meget overbeskyttende. Hun synes, at han presser sig selv for hårdt. Torben mener, at han godt kan mærke på sin krop, når han har nået en grænse, og så holder han en pause. Han ønsker desuden ikke, at der skal være for stort et fokus på sygdommen.