Gå til indhold

Kroppen sender mig signaler

Torben Frøslev er 43 år og lever med hjertesvigt. Med tiden har han lært at tolke de signaler kroppen sender, når han skal holde pause.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

En brat opvågning

Torben oplevede det som noget af en brat opvågning at blive ramt af hjertesvigt. "Det er jo noget man får, når man bliver gammel! Så jeg havde meget svært ved at acceptere det", fortæller han. Sygdommen fyldte meget det første halve års tid. Og det gjorde det også for hans kone, som var bange for at miste ham.

Må lære at leve med det

Torben har undret sig over, hvor hårdt man bliver ramt, når ens ”tikke-værk" ikke fungerer, som det skal. Han fortæller, at man må lære at acceptere sygdommen, for den forsvinder ikke. Og han har indset, at han må lære at leve med den, og få det bedste ud af det.

Kroppens signaler

Han får ind i mellem trykken rundt om i brystet. Det er signaler, som han tidligere har overhørt. "Det er kroppens signal om, at du skal tage det med ro", fortæller han. Nu lytter han til det, og fortsætter ikke bare med at klø på. Det sker også, at han pludselig ikke kan få vejret. Det er også tegn på, at han har overanstrengt sig.

Har lært at tolke signalerne

Igennem de sidste 1½-2 års tid har han været i stand til at tolke signalerne. "Det er meget svært at forklare for ens omgivelser. Kroppen giver mange advarselssignaler, når man først har lært at tolke dem. Og jeg har fået mange af dem", slutter han.