Gå til indhold

Når jeg får stød fra ICD'en

Jens Stærmose-Madsen har flere gange oplevet at få stød fra ICD-enheden. Det er ikke sjovt.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Hurtig puls

Jens Stærmose-Madsen er 67 år og har hjertesvigt. Har fik indopereret en ICD-enhed for 15 år siden. Han har oplevet at få stød fra den mange gange i løbet af den tid. Det er meget ubehageligt, men han har efterhånden lært at tackle det. Inden Jens Stærmose-Madsen får stød oplever han, at han får nogle "løb". Dem får han ca. en gang om måneden. Det indebærer, at hans puls bliver meget hurtig, men de ender som regel ikke i et stød: ”De 10 sekunder er hårde, for der ved jeg ikke, hvad der sker. Der er jeg på Herrens mark. Der har jeg ikke styr på noget som helst”.

Ikke sjovt at få stød

Han synes ikke, at det er sjovt at få et stød: ”Nogle gang er det som at blive sparket af en hest. Man flytter sig fra gulvet. Andre gang mærker man det ikke. Man opdager det først bagefter, fordi man ligger nede på gulvet”.

Dagen efter et stød

Når ICD-enheden har givet stød, kan han dagen efter tro, at han har været i en boksering. Sådan føles det i hans bryst. Og der går et stykke tid, før det er væk, så det er ikke noget han glemmer lige med det samme.

Nu kan han tackle det

I starten gik der faktisk 3-4 dage, hvor han havde det skidt psykisk: ”Da vidst jeg jo ikke, om jeg skulle dø, eller hvad der skete. Der kendte jeg ikke hele historien. Det gør jeg nu. Dengang var jeg amatør, nu er jeg professionel”.