Gå til indhold

Børnene kommer før karrieren

Torben Frøslev har hjertesvigt. Det har ændret hans hverdag, og han har gjort sig mange tanker om fremtiden.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Børnene kender hans sygdom

Torben Frøslev er 43 år og har hjertesvigt. Efter at han har fået sygdom men prioriterer han anderledes. Tidligere var han tilbøjelig til at udsætte samværet med børnene. Nu kommer børnene før karrieren.

Torben har ikke fortalt børnene så meget om sygdommen. De ved, at han er syg og de besøgte ham, da han var indlagt. De ved også, at han har en livstruende sygdom, men de ved ikke helt, hvad det betyder.

Et ømtåleligt emne

Han mener, at han beskytter børnene lidt ved ikke at gå i dybden med det. Han forsøger dog at forklare dem, at han ikke kan de samme ting som førhen. Og at han er nødt til at tage sig nogle pusterum på grund af sygdommen. Men ellers taler de ikke om den.

Det er mere hans kone, der forsøger at forklare de små, hvad far fejler. Det er et ømtåleligt emne for Torben at tale om, og han bliver nemt påvirket af det, hvis de kommer ind på emnet. De store børn er dog informeret om sygdommen.

Angsten for ikke at se dem vokse op

Angsten for ikke at opleve dem vokse op og ikke se dem blive konfirmeret er der. Men han er blevet bedre i stand til at kontrollere denne angst, og i stedet tage en dag ad gangen, hvor han har oplevelser med børnene.

Børnene er vigtigst

Før var han tilbøjelig til at vente til senere med at være sammen med børnene, men i dag prioriterer han anderledes. I dag er det børnene, der kommer først - og ikke karrieren. Derfor prøver han at lave noget med dem nu, tage på ferie sammen, lave noget fælles med dem.

På den måde har hans liv ændret sig til det positive, synes han: "At der så skal en sygdom til, er lidt grotesk. Jeg har i alt fald fået nogle helt andre prioriteringer", slutter han.