Gå til indhold

Forbered dig, når du skal til samtale

Helle Buch fik konstateret brystkræft i det ene bryst for 3 år siden. Hendes råd til andre er at forberede sig godt, når man skal til en samtale.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Tag dine spørgsmål med til samtalen

Som cancerpatient har man kontakt med både hospital, jobcenter og kommune. I den forbindelse er det Helles erfaring, at det er vigtigt at forberede sig godt:

Tiden er knap alle steder, og der er sat så og så meget tid af. Så skriv spørgsmål ned, hvis der er noget, som jeg har undersøgt inden. Skriv det ned!

Tag én med til samtalen

Et andet af Helles råd er, at det er vigtigt at have en med, som kan tage noter under samtalen. Både i forhold til hvad der bliver sagt under samtalen og hvad svarerne er på de spørgsmål, hun har haft med. Og det er uanset om man skal til egen læge, læge på hospitalet eller på jobcenteret.

Hav tålmodighed

En tredje vigtig ting ifølge Helle er at have tålmodighed for man kommer ind i et system, hvor der mange der har behov for hjælp:

”Jeg er et nummer i rækken. Sådan er det alle offentlige steder - uanset om det er kommunen, jobcenteret eller hospitalet. Sådan er det bare sådan. Vi skal ligesom passe ind i systemetDer er mange, der er syge, der er mange der er udfordret. Derfor er det vigtigt en gang i mellem lige at kunne trække vejret (…)  og vær tålmodig. Tålmodighed er en god ting!”