Gå til indhold

Fik flere former for kræftbehandling

Helle Buch fik konstateret brystkræft i det ene bryst for tre år siden. Hun har siden da valgt at få begge bryster fjernet.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Operation, kemoterapi og antihormonbehandling

Det var gennem en rutine screening af brystet, at man fandt to knuder i et 10 cm stort område i venstre bryst. Hun blev efterfølgende opereret og fik fjernet brystet. Derefter fik hun en kombination af kemoterapi i alt seks gange. Denne behandling blev suppleret med en biologisk behandling i et år. Samtidig påbegyndte hun en antihormonbehandling.

En aggressiv form for brystkræft

Hun havde en aggressiv form for brystkræft, der betød, at hun skulle være i kemoterapi i 1½ år. Hun har også tre år tilbage af antihormonbehandlingen.

Omkring 1½-2 år efter hun startede kræftbehandlingen valgte hun at få fjernet det raske bryst: 

"Jeg fik protester og bh'er, men jeg kunne ikke forlige mig med dem. Jeg havde et ret stort, tungt bryst. Og det første jeg gjorde, når jeg kom hjem var at smide bh’en. Jeg fik ondt i ryggen og skulderen. Jeg besluttede mig derfor for at få det fjernet."

Cancer i familien

En anden grund til, at hun ønskede at få det raske bryst fjernet, var den aggressive kræftform hun havde fået og risikoen for at få kræft igen. Der har været meget cancer i hendes familie, således er både hendes mor, storebror og lillebror døde af cancer.

"Så også på den baggrund valgte jeg at få det andet bryst fjernet."