Gå til indhold

Da jeg fik diagnosen kræft

Helle Buch fik konstateret kræft for tre år siden. Hun var taget alene afsted til en kontrolmammografi og var helt uforberedt på fundet af to knuder i det ene bryst.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Var helt uforberedt på diagnosen

Da Helle fik diagnosen var hun helt uforberedt. Hun havde været til mammografiscreening, og fik et brev fra hospitalet om, at der skulle tages flere billeder, fordi de var lidt utydelige.
 

Der var intet i mig, der ’ringede’. Jeg tænkte bare, nå ja ok, så går jeg bare op og får taget nogle nye billeder. Da jeg så kom op og havde fået en ny mammografi, skulle jeg have en ultralydscanning. Det var først dér at alvoren gik op for mig.”

Kunne selv se knuderne på skærmen

Under ultralydsscanningen bad hun om at få lov at følge med på skærmen, og da kunne hun godt se to knuder. Røntgenlægen hjalp hende også med at mærke dem efterfølgende. Hun havde ikke selv mærket dem før. Han måtte ikke fortælle hende noget om billederne, men hun fik ham alligevel til at fortælle hans vurdering. Efter hans vurdering lignede de nogle, som var ondartede.

Og jeg var jo taget alene op til undersøgelserne. Og gik alene ned i min bil. Og bang så ramte det mig, da jeg kom ned i bilen.”

Havde efterfølgende en spirituel oplevelse

Da hun senere kom hjem, havde hun en næsten spirituel oplevelse, da hun sad i sofaen og kiggede ud af vinduet.

Det var næsten som om, at jeg så hvor smukt livet var, at jeg egentlig var ok, og at livet er fantastisk. At det kan gøre ondt, og vi kan komme ud for alt muligt. Men der er så meget smukt, som det er godt at have fokus på.”