Gå til indhold

Har brug for fred og ro

Helle Buch fik konstateret brystkræft i det ene bryst for 3 år siden. Siden da har hun erfaret, at hun har behov for fred og ro - og være til stedet i nuet. Og så er det vigtigt at få talt om de svære ting.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Går ikke og er bange for nye kræftknuder

Helle går ikke og er bange for, om der kommer flere kræftknuder ved brystet. Hun mærker efter, om der er knuder rundt om arrene – eller andre steder på kroppen. Men det er ikke noget hun går rundt og tænker over i dagligdagen.

Fred og ro - og være til stede i nuet

Hun har ikke store fremtidsplaner. I stedet betyder det meget for hende at være til stede i nuet. Noget af det som er blevet vigtigst for hende er fred – og at bidrage med nogle ting i et tempo, som hun kan holde til.

Få talt om de svære ting

Det er også gået op for hende, at det er vigtigt at få talt om de svære ting. Hun fik for eksempel talt ud med sin lillebror, inden han døde.

Bagefter tænkte jeg, at hvor er det egentlig sørgeligt, at jeg venter med at sige det, som jeg har på hjertet af hensyn til andre eller fordi sådan må jeg 'ikke' føle – eller fordi der er noget 'forkert' over det, eller fordi vi er bange for at såre andre. Det med at tage de svære ting. Det giver en kæmpe frihed bagefter, når det er gjort. At man ligesom kan rense ud, tømme sit hjerte, få tingene ud – ahhhh så bliver der plads til at trække vejret.”