Gå til indhold

Motion og diabetes

Motion er simpelthen bare godt! Og mere motion er endnu bedre. Sætter du din motion i system og følger et program, gerne sammen med andre og med en vejleder på linjen, får du allermest gavn af din indsats.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Det er ikke noget, vi tror eller bare synes. Det er afprøvet på kryds og tværs i mange undersøgelser. Vi ved efterhånden hvor meget motion, der skal til og hvad der virker - blandt andet at have en vejleder i baghånden.

Har du diabetes, kan du også glæde dig over, at motion på mange måder virker bedre på dig end på de andre – mere valuta for pengene!

Det, du får igen, når du motionerer handler både om livskvalitet, bedre diabetesregulation, bedre balance og bevægelighed. Der er så at sige gevinst på alle hylder!

Heldigvis er det samme slags motion, der virker på diabetes som på mange andre sygdomme.

 

Det kræver lidt ekstra omtanke med motionen for dig, der har diabetes

Blodsukkeret skal for eksempel helst ligge mellem 8 og 15, når du går i gang. Du skal holde øje med, at dit blodsukker ikke bliver for lavt under eller efter træningen. Tal med din diabetessygeplejerske eller læge, hvis du er i tvivl.

Har du nedsat følelse i fødderne, bør du ikke belaste dem under træningen - så undgår du sår og andre skader.

Er du i tvivl om, hvorvidt dit hjerte fejler noget eller ej, så tal med din læge.

Det sværeste er at komme i gang og hænge i,  indtil det bliver en vane. Brug de kommunale tilbud, gå i klub, lav et hold – sæt motionen i system på en måde, så du holdes til ilden, og bliver bedre til at finde de helt rigtige øvelser for dig.

 

Kilde

Filmene om diabetes er udviklet i et samarbejde mellem Region Sjælland og landets fem Steno Diabetes Centre og Diabetesforeningen.