Gå til indhold

Hvad kan jeg spise som mellemmåltid?

De fleste kender til at spise tre hovedmåltider om dagen: Morgenmad, frokost og aftensmad. Derudover spiser nogle også et eller flere mellemmåltider.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Spis efter din egen appetit og behov

De fleste kender til at spise tre hovedmåltider om dagen: Morgenmad, frokost og aftensmad. Derudover spiser nogle også et eller flere mellemmåltider.

Men det er individuelt, hvor ofte vi føler sult og hvor meget mad, vi har brug for. Du skal derfor spise efter din egen appetit og dit behov. 

Svingningerne i dit blodsukker afhænger af, hvad du spiser, hvor meget du spiser, og hvornår du spiser. Derudover er det godt at huske på, at det særligt er kulhydraterne, som påvirker dit blodsukker.

 

Fordel kulhydraterne

For at opnå et så stabilt blodsukker som muligt, kan det derfor være en fordel, hvis du fordeler kulhydraterne fra mad og drikke ud på dine måltider i løbet af dagen.

Hvis du spiser et, to eller måske tre mellemmåltider om dagen, er det vigtigt, at du vælger sunde madvarer. Mellemmåltiderne skal helst ikke være for store, så de tager appetitten fra dine hovedmåltider.

Du kan for eksempel spise fuldkornsbrød, en bolle eller knækbrød, med pålæg eller mager ost til et mellemmåltid. Har du kun brug for lidt, kan du spise lidt usaltede nødder, noget grønt eller et stykke frugt.

 

Kilde

Filmene om diabetes er udviklet i et samarbejde mellem Region Sjælland og landets fem Steno Diabetes Centre og Diabetesforeningen.