Gå til indhold

Dine muligheder for en åben indlæggelse

Når du har en livstruende sygdom, kan du have behov for lindring igennem hele dit sygdomsforløb. Behovene for lindring kan skifte og være større eller mindre. De fleste hospitalsafdelinger har mulighed for at tilbyde patienter en "åben" indlæggelse, dvs. at patienter kan komme direkte i afdelingen, døgnet rundt, hvis der opstår akutte problemer.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Hvad er en åben indlæggelse?

Når du har en livstruende sygdom, kan du have behov for lindring igennem hele dit sygdomsforløb. Behovene for lindring kan skifte og være større eller mindre.

De fleste hospitalsafdelinger har mulighed for at tilbyde patienter en "åben" indlæggelse, dvs. at patienter kan komme direkte i afdelingen, døgnet rundt, hvis der opstår akutte problemer. Det betyder, at hjemmeplejen, din læge eller du selv kan ringe direkte til den sygehus afdeling, som du er tilknyttet og bede om at blive indlagt. Det kan for eksempel være, at du oplever en forværring af din tilstand eller ikke magter situationen derhjemme.

Indlæggelsens varighed

Indlæggelsen kan være ganske kortvarig eller længere, alt efter hvor hurtigt dine symptomer kan lindres. En aftale om åben indlæggelse med din sygehus afdeling, kan være en tryghed for dig. Det betyder, at hvis du får behov for indlæggelse, kan det ske hurtigt og direkte til en afdeling, som du kender og som kender dig. Det er også en tryghed for dine pårørende og de fagpersoner, som hjælper dig i det daglige.

Er "åben indlæggelse" en løsning for dig?

Hvis du mener, at åben indlæggelse kan være det rigtige for dig, kan du tale med din læge eller sygehusafdelingen om det.

Hvis du får en aftale om åben indlæggelse, vil sygehuset give besked til hjemmeplejen og din læge. I den sidste livsfase foretrækker nogle patienter, at blive på sygehuset og dø der. Det kan være en god løsning, når man oplever sygehuset som rart og trygt.

Et mindre antal sygehuse har desuden sengepladser, der er øremærket patienter med svære palliative behov. Her har personalet specialuddannelse i palliation og sengepladserne er på enestuer og ofte familie stuer med plads til pårørende.

REHPA er et Videnscenter for Rehabilitering og Palliation. Læs mere om videnscenteret her