Gå til indhold

Angsten fulgte med depressionen

Mette Engel-Holm har haft en depression, som startede med en arbejdsskade i 2012. Med depressionen fulgte en angst, som betød, at hun blev bange for at møde andre mennesker.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Angsten blev en følgesvend

Mettes angst blev en følgesvend, og den betød, at hun stort set ikke kom ud af huset. Tanken om at hun skulle ned og møde mennesker. Det var nærmest det værste, som hun overhovedet kunne forestille sig. 

Tænk hvis de skulle snakke med mig. Hvis telefonen ringede, tog jeg den ikke. Hvis der kom en sms, svarede jeg ikke. Jeg blev fysisk dårlig af at høre telefonen ringe.”

Åbnede ikke døren, hvis nogen bankede på

Hun åbnede heller ikke døren, hvis det bankede på. Ikke engang hvis det var hendes mor. Hun kunne slet ikke overskue at møde andre mennesker. 

Det gjorde mig fuldstændigt fysisk syg at vide: Så kommer der nogen ind, så skal du forholde dig til dem, så spørger de om noget, og så skal du også kunne svare.”

Opholdt sig mest i soveværelset

Tankerne kørte rundt i hendes hoved, og hun holdt sig væk fra alt. Holdt sig inden døre – og mest af alt i soveværelset. På den måde skærmede hun sig fra virkeligheden. Hun følte ikke, at hun havde kontrol over situationen, når der var andre mennesker til stede. 

Jeg kunne ikke klare, at jeg ikke havde kontrol over det, fordi så vidste jeg heller ikke, hvad der ville ske inde i mig, når jeg mistede kontrollen. Så på den måde var jeg nødt til bare at trække mig fuldstændigt.”

Kan stadig få angst 

Mette kan stadig få angst en gang imellem, og hun er nødt til at berolige sig selv. Det er de dage, at hun ikke tager telefonen eller svarer en sms. Men hendes familie og venner ved godt, hvorfor hun ikke altid svarer lige med det samme. 

 

____________________________________________

Lær at håndtere din angst eller depression

Få hjælp til symptomer som ængstelse, træthed, tristhed og tankemylder på kurset LÆR AT TACKLE angst og depression. Det er gratis og kræver ingen henvisning. 
Kursus: Lær at Tackle Angst og Depression
LÆR AT TACKLE findes også som et online kursusforløb, hvis du af praktiske eller personlige grunde ikke har lyst til at møde op på et fysisk kursus. Det er gratis og kræver ingen henvisning.
Find Lær at Tackle online-kursus her