Gå til indhold

Støtte ved let fysisk begrænsning

Overvejer man eksempelvis at gå ned i tid, kan man enten bære det økonomiske tab, eller man kan søge kommunen om et flexjob. Man kan også søge en paragraf 56-aftale i samarbejde med sygedagpengekontoret
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

  • Hvis du er i tvivl om hvilke hjælpemidler du kan få, så kontakt din kommune eller din læge.
  • Brug din sagsbehandler, så I sammen kan finde ud af hvilke muligheder du har.
  • Er du pårørende? - Undersøg om din kommune har et tilbud for pårørende til personer med hjertesvigt (eller anden kronisk sygdom).

(Indholdet her er produceret i forbindelse med diagnosen hjertesvigt, men har generel relevans) 

Det sociale system kan hjælpe på forskellige måder, når man har hjertevigt (eller anden sygdom) og er i NYHA2 gruppen. Socialrådgiver Marianne Vinther nævner disse og flere i videoen:

Overvejer man eksempelvis at gå ned i tid, kan man enten bære det økonomiske tab, eller man kan søge kommunen om et flexjob. Man kan også søge en paragraf 56-aftale i samarbejde med sygedagpengekontoret. Den betyder at man har mere end 10 ekstra hjemmedage om året som arbejdsgiveren for refunderet.

Tager man medicin, er det muligt at søge kommunen om en kronikerbevilling. Kronikerbevillingen giver et ekstra og større tilskud til medicin, i forhold til tilskuddet fra sygesikringen.

Har man svært ved, og brug for hjælp til, at håndtere de forandringer der sker i ens liv, kan man efter henvisning fra egen læge, få tilskud til 12 psykolog samtaler.