Gå til indhold

Tag din medicin korrekt

En forudsætning for, at din medicin virker, er, at du tager den korrekt. Det vil sige, at du tager det rette præparat, i den rette dosis, på det rette tidspunkt og på den rette måde. For eksempel skal noget medicin tages til måltiderne, mens andet tages forskudt fra måltiderne.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Få gode rutiner

Når du tager medicin, er det en god idé, at få det ind i dine daglige rutiner for at huske at tage det. Det kan for eksempel være ved måltider, eller når du børster tænder. Du kan også bruge apotekets app Medicinhusker, eller en alarm på dit ur eller din mobiltelefon.

Skab overblik

For at undgå, at du kommer i tvivl om du har taget din medicin, kan du bruge en doseringsæske, en app eller et skema, hvor du krydser af, når du har taget din medicin.

Du kan få et overblik over din medicin på dit elektroniske medicinkort eller hos din læge. Her kan du se:

• Hvad din medicin hedder 

• Hvor meget og hvor ofte, du skal tage den

Når du får ny medicin, er det vigtigt, at du spørger din læge, om der er noget særligt, du skal være opmærksom på, og hvor lang tid du skal tage medicinen.

Ændringer og bivirkninger? Tal med lægen

Oplever du bivirkninger, manglende virkning eller har du svært ved at tage medicinen, så tal med din læge. Det er vigtigt at du ikke selv ændrer på din medicin. Dobbelt dosis af medicinen er ikke dobbelt så godt. Ligesom halv dosis ikke giver halvt så mange bivirkninger.

Piller, stikpiller eller mikstur?

Medicinen kan ofte fås i forskellige former for eksempel som piller, stikpiller eller mikstur. Tal med din læge om, hvad der passer dig bedst. Det kan også være en hjælp at knuse eller dele piller frem for at tage en hel pille. Men husk altid at spørge på apoteket eller hos din læge, om dine piller må knuses eller deles.