Gå til indhold

Håndkøbsmedicin, naturmedicin og kosttilskud

Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Ordet medicin dækker ikke kun over medicin på recept, men også over håndkøbsmedicin og naturmedicin. De er en del af din samlede medicinliste. Du skal også huske, at hvis du tager kosttilskud, er det også en del af din medicinliste.

Du bør altid oplyse din læge og apoteket om al den medicin du tager, når du skal have ny medicin på recept eller ønsker at købe håndkøbsmedicin, naturmedicin eller kosttilskud.

Håndkøbsmedicin, naturmedicin og kosttilskud kan nemlig påvirke den medicin, som du får på recept eller sløre vigtige symptomer på sygdom. Desuden kan de give bivirkninger. Hvis du tager håndkøbsmedicin, naturmedicin og kosttilskud fast over en længere periode, bør du derfor tale med din læge om det. Håndkøbsmedicin og naturmedicin er godkendt af Lægemiddelstyrelsen. I indlægssedlen kan du læse om de forholdsregler og bivirkninger, der kan være ved at tage det.  Kosttilskud, der betragtes som et tilskud til kosten, er godkendt af Fødevarestyrelsen. Du kan på pakningen læse om, hvor meget du kan tage. Der er ikke ligeså stort kendskab til virkningen, bivirkninger og forholdsregler for naturmedicin og kosttilskud, som der er for håndkøbsmedicin og medicin på recept. 

Uanset om du bruger håndkøbsmedicin, naturmedicin eller kosttilskud, skal du tage den, som der står i indlægssedlen eller på pakningen.

Når din læge eller andre sundhedsfaglige personer spørger dig, om du tager nogle former for medicin, skal du altid fortælle om alle de former for medicin, som du tager: receptpligtig, håndkøbsmedicin og naturmedicin - fortæl også, hvis du tager kosttilskud.

Hvis du har spørgsmål om håndkøbsmedicin, naturmedicin eller kosttilskud kan du spørge din læge eller på apoteket.