Gå til indhold

Man kan ikke se på mig, at jeg fejler noget

Mette Engel-Holm har haft en depression, som startede med en arbejdsskade i 2012. Man kan ikke se på hende, at hun er syg – og hun kan til en vis grad skjule, hvordan hun har det indeni.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Man kan ikke se sygdommen 

Mette gør opmærksom på, at man ikke kan se, hvordan hun har det indeni. 

Når man fejler det, som jeg fejler, kan man ikke altid se det. Jeg er blevet rigtig god til at tage mit glade ansigt på, når jeg skal.”

Da hun havde det allerværst, kunne hun dog ikke finde sit glade ansigt frem. Det kan hun nu, men det behøver ikke at betyde, at hun har det rigtig godt.

Muligt at skjule sygdommen

Hun har mange gange oplevet, at folk har kommenteret, at hun ser godt ud – men hun havde det ikke godt indeni.

Man kan ikke se på folk, hvad de fejler medmindre de mangler en arm eller har brækket benet. Alt det indeni kan man godt skjule, hvis man virkelig vil.” 

Kan kun skjule sygdommen til et vist punkt

Mette kan skjule sygdommen til et vist punkt, hvis hun virkelig vil. Men på et tidspunkt krakelerer facaden, og så håber hun bare, at det er på tidspunkt, hvor hun har trukket sig tilbage:

Jeg kan ikke holde på det for evigt. Men på grund af medicinen, og der hvor jeg er nu i det forløb, jeg er, kan jeg tage mit glade ansigt på og se ud som om, at jeg er ligesom alle andre.”