Gå til indhold

I dag er jeg åben omkring min sygdom

Johnny Jack Olsen har haft depression og angst, siden han var barn. Tidligere var han ikke åben omkring sin sygdom, men det er han i dag. Han føler, at han ville gå og lyve over for sig selv, hvis han ikke var åben omkring det. Men han ønsker på den anden side ikke, at sygdommen skal fylde for meget, for den er kun en del af den, han er. 
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Begyndte at være åben for et par år siden

Johnny har ikke altid været så åben over for andre omkring sin sygdom.

Jeg har aldrig været så åben overfor andre med min psykiske lidelse. Men det er jeg begyndt at blive. Det blev jeg faktisk for et par år siden, vil jeg sige.” 

Folk må tænke, hvad de vil

Han ser ingen grund til at skjule, hvem han er.

Jeg føler, at jeg går og lyver overfor mig selv, hvis jeg går og skjuler det og er bange for, hvad folk tænker. Hvis folk tænker noget negativt om, at jeg har depression og angst, er det deres problem. Det er ikke mit.” 

Psykisk sygdom er kun en del af mig

Når han møder nye mennesker, præsenterer han sig, som den han er. 

Jeg starter ikke ud med at sige, at jeg er psykisk syg. Det er en del af mig, men det er ikke noget, der skal fylde i mit liv på den måde. Jeg bruger det som dét, det er - og til dét.” 

Især åben over for andre med psykiske problemer

Johnny er især åben, når han møder andre mennesker med psykiske problemer.

Hvis der er nogen, der har det svært, kan jeg også godt sige til dem, at jeg er psykisk syg. Det sker faktisk rigtig tit, at der er nogen, hvor man kan se, at de har det svært.” 

Ser det ikke som et tabu

Han forsøger ikke at skjule, at han er psykisk syg.

Hvis jeg har behov for at sige det, siger jeg det. Jeg er sådan set ligeglad med hvem, der ved det. Jeg ser det ikke som et tabu. Det gør jeg ikke. Det er ligesom, hvis jeg havde brækket armen. Så havde jeg taget på sygehuset. Det her er det samme.”

Ingen har afskåret mig på grund af sygdommen

Når Johnny fortæller folk, at han er psykisk syg, viser de medfølelse over for det. Han har aldrig oplevet, at de har skåret ham fra på grund af det.

Jeg har mødt rigtig mange nye mennesker efter jeg har fået det godt. Der er ikke nogen af dem, der har skåret mig fra, fordi jeg er psykisk syg. De har taget godt imod mig. Faktisk har jeg ikke prøvet, at der var nogen, der havde problemer med det endnu.”