Gå til indhold

Havde en depression allerede som barn

Bokja Hansen har haft en depression. Men allerede som barn havde hun triste og mørke tanker. 
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Har altid følt sig ensom

I dag kan Bokja se, at hendes depression har vist sig allerede fra hun var barn. Hun var meget ensom som barn, og den ensomhedsfølelse har fulgt hende som voksen, og selvom hun er blevet gift har de er en familie på fem. 

Jeg har stadigvæk den følelse, at jeg var meget ensom selvom mit liv var fyldt med børn, mand, arbejde og alt det, som jeg holdt meget af.” 

Hver dag var en kamp

Hendes depression kom til udryk ved, at hun så alting meget gråt, var meget trist og havde svært ved at se noget godt i noget. Hver dag føltes som en kamp. 

Da depression var værst

Da depressionen stod på påvirkede det hendes liv på mange planer:

Da jeg havde det allerværst med min depression, turde jeg ikke gå udenfor døren. Jeg turde ikke gå op og handle. Jeg turde ikke at se nogen mennesker overhovedet. Jeg var bare herhjemme. Jeg ved faktisk ikke rigtig, hvad jeg fik tiden til at gå med.”

Min mand havde det svært

Bokjas mand havde det svært, fordi han holdt af hende, men han vidste ikke rigtig, hvad han skulle stille op med hende, fordi hun bare sad og græd. Han kunne spørge: ”Hvorfor græder du?”, men hun kunne ikke engang selv forklare det: 

Jeg kunne ikke sætte ord på det. Det der var i min depression, at jeg bare var så ked af det hele tiden, men jeg vidste ikke hvorfor. Jeg kunne ikke sætte ord på det. Det er jo rigtig hårdt for familien at se på, at jeg sad og græd under aftensmaden.”