Gå til indhold

Blev lettet da jeg fik min diagnose

Johnny Jack Olsen har haft depression og angst, siden han var barn. Da han fik diagnose, blev han lettet, for han synes, at han fik en forklaring på, hvorfor han havde det, som han havde. I starten følte han skam over at have en psykisk sygdom. Det gør han ikke længere. 
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Diagnosen var en lettelse

Da Johnny fik diagnosen, blev han lettet.

Jeg fik faktisk en god følelse indeni. Det gjorde jeg, fordi nu vidste jeg, at jeg har en diagnose. Jeg skal ikke gå og være nervøs for: Hvad er det, der er galt med mig? Er det helt slemt? Hvad er det, der sker? Nu fik jeg en diagnose, og så tænkte jeg: Nu ved jeg, hvad det er. Nu ved jeg, hvad det er, der er sket med mig. Det bliver man faktisk rigtig glad for.” 

I starten var han skamfuld over at være psykisk syg

I starten var han skamfuld over at være psykisk sygdom, fordi han ikke forstod, hvad det egentlig var.

Dengang syntes jeg, at det var skamfuldt. Det var jo det, man ligesom havde forstået på det hele.”

I dag føler han ingen skam

I dag føler han ingen skam over at være psykisk syg.

Jeg har ingen skam over at være psykisk syg. Det har jeg ikke. Der er rigtig mange, der lider af psykisk sygdom.” 

Ikke noget galt i at tage lykkepiller

Johnny mener, at nogle har den opfattelse, at der er noget galt med en person, der får lykkepiller. Sådan ser han ikke selv på det. 

Og ja, der er noget galt, men det er ikke skamfuldt at tage lykkepiller. Lige nøjagtig den med lykkepiller har jeg hørt rigtig mange gange. Folk siger: ”Lykkepiller, det vil jeg ikke have”. Ordet ’lykkepille’ skræmmer rigtig mange mennesker.” 

Lykkepiller har hjulpet mig

Han oplevede, at der var en form for tabu omkring dét at tage lykkepiller. Men behandlingen har hjulpet ham, og det har betydet, at han ikke længere synes, at der er noget skamfuldt i det. Og han synes også, at man skal være klar over, at der er mange andre end ham, der får behandling med lykkepiller.

Jeg har det fint med det. Jeg ved, at det ikke er mig, men det er en del af mit liv. Det lever jeg med, og jeg synes ikke, at det er skamfuld overhovedet.”