Gå til indhold

Vi gik i parterapi

Mette Engel-Holm og Kim Olsen er gift. Mette har haft en depression. Det påvirkede parforholdet og de besluttede sig at gå i terapi, fordi de havde brug for at få talt nogle ting igennem.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Behov for at tale ting igennem og lytte

Mette fortæller, at de startede med at gå i parterapi, fordi de havde brug for at få talt nogle ting igennem, hvor de var sikre på, at den anden lyttede. 

Nogle gange når man snakker herhjemme, får man sagt rigtig meget. Man får ikke rigtig lyttet til, hvad man prøver at kommunikere, og ellers hører man det forkerte.

Kan være svært at lytte rigtigt

De valgte at gå i terapi sammen for at få lyttet rigtigt. De har begge haft de bedste intentioner. Men det kan være svært at høre, hvad den anden siger, hvis man er forudindtaget - eller hvis man er syg. 

For Mette var parterapien en god ting, for hun havde brug for, at Kim blev klar over, hvor alvorlig situationen var, og hvor meget det påvirkede hende. Hvor lidt hun kunne og hvor frustreret, hun var. 

For Kim var parterapien også god, for han var ikke klar over, hvor meget et for ham uskyldigt spørgsmål kunne ødelægge hendes dag:

Hvis jeg spurgte om én eller anden lille ting: ”Hvad skal vi gøre med den her situationer” eller ”Hvad skal vi spise i dag”. (..) Jeg var slet ikke klar over, hvor meget det egentlig betød for Mette, og hvad det egentlig gjorde ved hende.”

Godt at terapien var før Mette blev rigtig syg

Mette mener, at det var godt, at de gik i terapi inden hun/Mette blev rigtig syg.  

Vi var godt klar over, at der var et eller andet galt, men så kørte snebolden bare lige pludselig, hvor jeg så blev rigtig syg. Men så havde vi et eller andet udgangspunkt, og det tror jeg, har været rigtig godt.”