Gå til indhold

Bypassoperation

En bypassoperation er det samme som en omkørsel af blodet. Ved at sætte et stykke pulsåre fra arm eller ben rundt om forsnævringen, kan blodet løbe som det skal igen.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

I videoen får du et overblik over, hvorfor det kan være nødvendigt med en bypassoperation, og et indblik i hvordan denne operation foregår.

Hjertet

Hjertet har som resten af kroppen brug for ilt til at fungere.  Hvis hjertet ikke får det ilt, det skal bruge, føles det som en meget stærk smerte i brystkassen. Denne smerte kalder lægerne angina pectoris. Det skyldes ofte en forsnævring eller åreforkalkning af kranspulsårerne. Disse forsnævringer kommer ofte, fordi man har spist meget fed mad, vejer for meget, har for højt blodtryk, ryger eller har arvelige forhold.

Bypass

Hvis man finder en forsnævring eller en åreforkalkning, så kan en af løsningerne være en bypassoperation. En bypassoperation er det samme som en omkørsel af blodet. Ved at sætte pulsårer, fra enten ben, arme eller brystkassen rundt om det sted, hvor forsnævringen er, kan blodet nemt komme forbi det sted, hvor der er en forsnævring.

Se fremgangsmåden for en bypassoperation i videoen.