Gå til indhold

Jeg blev svagere og svagere

Hans Jørgen Pommergaards gener fra hofter og knæ startede i 50 års alderen. Han følte sig svagere og svagere – og der var flere og flere ting, han ikke kunne.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Det hele startede i 50-års alderen

Det startede i 50-års alderen for Hans Jørgen Pommergaard, hvor han blev svagere og svagere og der var ting, han ikke længere kunne. Det var noget han blev irriteret over. Nogle gange måtte hans kone overtage, og som mand synes han, det var svært at spørge sin kone om hjælp.

Begrænset i hverdagen

Det var småting i dagligdagen, som han pludselig ikke kunne mere, som f.eks. at bukke sig ned, samle ting op fra gulvet, og han kunne ikke længere svinge sit ben ind over cyklen mv. Han syntes, det var alt for tidligt at være så fysisk begrænset.

Begyndte at tage smertestillende

Hans Jørgen begyndte til sidst at tage smertestillende medicin for smerterne. Han havde ellers aldrig spist piller førhen – og for ham var det endnu et svaghedstegn. Hele episoden med sygdom påvirkede ham både fysisk og psykisk. Hans råd til andre i samme situation er: ”Hvis man er slidt op, skal man få lavet det hurtigst muligt - så man kan blive sig selv igen”.