Gå til indhold

Rygestopmidler på apoteket

Personalet på apoteket står klar til at hjælpe dig, hvis du gerne vil holde op med at ryge. De kan rådgive dig om de forskellige nikotinerstatningsprodukter, og hvad der passer bedst til din situation.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Nikotinerstatningsprodukter

Når du gerne vil holde med at ryge, findes der forskellige nikotinerstatningsprodukter, som du kan anvende alt efter, hvor afhængig du er – og hvor mange cigaretter du har røget. 

Nikotinplaster som bundbehandling

Hvis man har været storryger, anbefaler vi, at man altid bruger et plaster som en bundbehandling. Plasteret skal sættes på et nyt sted hver dag, så du undgår at irritere din hud. 

Supplerende produkter

Plasteret kan man kombinere med de svage styrker af nikotinerstatninger, så man både bruger et plaster og noget ved siden af, hvis trangen overvælder en.

Man kan bruge en mundspray, og man kan bruge en mikrotabs. Man kan også bruge en inhalator. 

Man kan bruge tyggegummi i lav styrke og en sugetablet i lav styrke. De svage styrker svarer til en 1/3-del nikotin i forhold til en cigaret. Og de stærke styrker svarer til 2/3-dele nikotin i forhold til en cigaret. På den måde kan man kombinere sin tilførsel af nikotin med de produkter, der findes. 

Efter ca. tre måneder trapper man ud af sit plaster. 

Bivirkninger ved Nikotin

Der er ikke rigtig nogle bivirkninger ved nikotin. Når du ryger, får du 7000 forskellige stoffer hver dag. Når du bruger din nikotinerstatning får du ét stof: nikotin. Man ved, at nikotin har en karsammentrækkende effekt, men der er ikke nogen problemer hverken i forhold til kræft eller hjerte- og kredsløbssygdomme.

Hvis du har spørgsmål om dit rygestop, kan du altid henvende dig på apoteket!