Gå til indhold

Når man dør på hospitalet

Når en person dør på hospitalet, sker der en række ting, som adskiller sig fra, når en person dør derhjemme.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Afdøde gøres i stand

Når en person dør på hospitalet, gør plejepersonalet afdøde i stand. Som pårørende er du meget velkommen til at hjælpe plejepersonalet med dette. Afdøde får enten en hospitalsskjorte på eller sit eget tøj. Hvis du bagefter ønsker, at afdøde skal have noget andet tøj på, kan bedemanden sørge for det. 

Behov for at tale med præst?

Har du behov for at tale med en præst, at der synges en salme eller bedes en bøn i forbindelse med dødsfaldet, kan du kontakte sygehuspræsten, der er tilknyttet hospitalet.

Afdøde køres til kapellet

Hvis det er praktisk muligt, bliver afdøde på afdelingen, indtil du har taget afsked. Du kan herefter kontakte en bedemand, som kan hjælpe med det videre forløb. Når lægen har tilset afdøde, bliver afdøde kørt til hospitalets kapel.

Afdødes tøj og ejendele

Afdødes tøj og andre personlige ejendele udleveres til nærmeste pårørende. Værdigenstande som ur, smykker, nøgler, penge, kreditkort m.m. opbevares på hospitalet, indtil skifteretten har udstedt skifteretsattesten.

Når du skal hente afdødes ejendele

Når du har modtaget skifteretsattesten, kan du hente afdødes værdigenstande på sygehuset. Sygehusene har hver deres praksis i forhold til udlevering af afdødes værdigenstande. Kontakt derfor det pågældende sygehus for at blive informeret om netop deres procedure.

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte personalet på hospitalet.