Gå til indhold

Tag springet!

Jesper Schmidt (43 år) er tidligere morfinafhængig. Han fortæller om, hvor vigtigt det er at tage en beslutning og handle, hvis man ønsker at trappe ud af sin medicin.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

”Et godt råd til folk, der vil trappe ud af medicinen, vil være at gøre det! Snak med lægen! Gå op og book en tid. ”

Jespers anbefaling er, at man simpelthen ”får det ind fra højre”, at man godt kunne tænke sig at trappe stille og roligt ud af sin medicin. Så vil lægen helt sikkert hjælpe med det.

 ”Lyt til dig selv, er du træt af bare at gå rundt i en tåge? Gå rundt med en pose over hovedet hele tiden? Gør noget ved det! ” – er Jespers anbefaling. Han fortæller, at man skal huske tilbage på det liv, som man havde før. At det er en enorm faktor, at man kan komme tilbage til sit ”Gamle jeg”. Man skal tænke på det positive fra før, medicinen kom ind i billedet.

Jespers anbefaling er, at man både taler med sin læge og sine pårørende. De pårørende kan hjælpe med at guide én i den rigtige retning og presse lidt på. Får man ikke fat på lægen eller får en tid lige med det samme, og bliver man ved med at trække det lidt ud, er det godt at have sine nærmeste tæt på. De kan lige presse lidt på med at få bestilt den tid, eller måske tilbyder de at gå med til lægen. ”Det er super vigtigt. Tag springet! ” – slutter Jesper af med.