Gå til indhold

Netværk - venner og familie

Jesper Schmidt (43 år) er tidligere morfinafhængig. Han fortæller om, hvor vigtigt det er at have et godt netværk, når man trapper ud af medicin.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Da Jesper skulle trappe ud af smertestillende medicin, var det vigtigt for ham, at have et netværk af venner og familie, som støttede op om ham: ”Det var ikke fordi, at de stod og sagde; jaah… det er godt gået, at du er trappet ud af x antal piller. Det var mere, at de ikke glemte mig.”

Jespers venner og familie vidste godt, at de kunne få ”den gamle Jesper” tilbage i stedet for ham, der bare lå i sengen og var en zombie. De vidste også godt, at der var et stykke vej og en kamp, som Jesper skulle kæmpe. Men at de bakkede op omkring det, var ifølge Jesper ufatteligt vigtigt:

”Min kone var nok det allervigtigste punkt. Ikke fordi hun satte et ultimatum, men hun sørgede for at guide mig på rette vej. ”

Jespers kone sørgede blandt andet for at han kom til lægen og at han fik de rigtige piller undervejs i forløbet. ”Det var meget vigtigt. ” – fortæller Jesper.