Gå til indhold

Nerveblokade er en lokal bedøvelse

Når du har været i bedøvelse, bliver der passet godt på dig. Det gælder også, når du vågner af bedøvelsen igen.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Når bedøvelsen stopper efter operationen

Når din operation er slut, stopper sygeplejersken bedøvelsen. Du bliver vækket allerede på operationsstuen. Du kan måske først huske noget, når du ligger på opvågningen.

Når du er på opvågningsstuen, får du væske gennem et drop i hånden. Det drop kan også ligge i armen. Hvis der er behov for medicin, kan det gives gennem droppet. Du kan også få Panodil som tabletter.

Du har et iltkateter i næsen. Det er et bøjeligt rør, der hjælper dig til at få mere ilt. Efter operationen vil nogle patienter have et kateter i blæren. Du vil måske stadigvæk mærke trang til at skulle tisse. Kateteret sørger for, at urinen løber ned i en pose.

Der kan ved nogle operationer være behov for at lægge et dræn fra operationsstedet for at undgå ophobning af væske.

Hvordan bliver jeg overvåget efter operationen?

Sygeplejerskerne holder øje med dine værdier på en overvågningsskærm indtil de viser, at du er klar til at komme tilbage på afdelingen. Dine værdier kan være:

  • din puls,
  • dit hjerte,
  • dit blodtryk
  • iltmætningen i blodet, som viser hvor gode dine lunger er
  • og vejrtrækning.

Der er andre ting, som er vigtige, at du er opmærksom på. Du skal ligge på en bestemt måde i sengen for at tage mest mulig hensyn til dig efter operationen. Personalet sørger for, at du kan komme til at ændre stilling og komme op at gå, så snart du er parat til det.

Du kan opleve støj fra apparater og personalet og måske også andre patienter på stuen.

Pårørende er velkomne til at se dig på opvågningen. Det kommer an på flere ting, om de kan blive og vente sammen med dig.

Hvis jeg får det dårligt efter operationen?

Det er ikke muligt at ryge lige efter operationen. Hvis du har stor rygetrang, tilbyder personalet dig måske nikotinplaster. Spørg personalet, hvis du har behov for plasteret.

Du kan opleve at have kvalme eller kaste op efter operationen. Personalet kan give dig medicin mod kvalme. Du bliver tilbudt lidt at drikke og måske noget at spise på opvågningen. Det hjælper, hvis du spiser en mindre mængde og måske spiser langsomt, da du ellers kan få det dårligt. 

Hvis du har smerter til hverdag, lægger vi en særlig plan for dig før operationen. Efter operationen kan der være behov for mere smertestillende da du er nyopereret. Du skal vurderer smerterne på en skala fra 0 til 10. Hvor 0 er ingen smerter, og 10 er de værst tænkelige smerter.

Du kan ikke forvente at være fuldstændig smertefri. Vi behandler smerterne med medicin eller lægger en lokalbedøvelse, hvis muligt. Det er normalt, at kroppen ryster efter en bedøvelse. Det kan vi behandle.

Hvornår kan jeg komme hjem efter operationen?

Alt efter hvordan du har det kan opholdet i opvågningen varer fra 30 min. til flere timer. Bagefter bliver du kørt tilbage til den afdeling, hvor du kommer fra. Hvis du er helt færdig med behandlingen, kan du måske komme hjem samme dag.

Sørg for at have planlagt transport hjem med en voksen pårørende. Du kan have nedsat reaktionsevne, og må derfor ikke selv køre. Sørg også for at have en voksen hjemme hos dig det første døgn. Du kan blive dårlig, når du er kommet hjem efter en operation.