Gå til indhold

I arbejde med diabetes

Når du har diabetes, så er det helt naturligt at opleve perioder med ekstra sygefravær fra dit arbejde, fordi du har det dårligt eller har komplikationer.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Få støtte og vejledning, når du er i arbejde.

Lever du med en kronisk sygdom, der betyder, at du har mere end 10 fraværsdage om året, så kan du sammen med din arbejdsgiver søge din kommunen om det, der hedder en §56-ordning. 

Det betyder, at din arbejdsgiver får sygedagpengerefusion fra din første fraværsdag, hvor det normalt først er efter 30 dages sygefravær.

Har du problemer med at arbejde på fuldtid, har de fleste kommuner en fastholdelseskonsulent, som kan hjælpe og vejlede om forskellige ordninger og komme med ideer til, hvordan du kan blive i dit job. 

Det er desværre ikke en mulighed at få økonomisk tilskud til at ned i arbejdstid, så det er derfor for egen regning, hvis du vil gå ned i tid.

 

Fastholdelsesfleksjob

Hvis du oplever at din evne til at arbejde er væsentligt og varigt nedsat, er der mulighed for et fastholdelsesfleksjob eller fleksjob. Her er der tale om, at du max kan arbejde 15-18 timer om ugen. 

Et fastholdelsesfleksjob kræver at du og din arbejdsgiver kan dokumentere, at du kan få en 12 måneders ansættelse på særlige vilkår og med skånebehov, som for eksempel nedsat tid, aftaler om ekstra pauser, måske nogle andre arbejdsopgaver og lignende. 

Med et fastholdelsesfleksjob kan du altså blive på din arbejdsplads, hvor din arbejdsgiver betaler for de timer du arbejder og kommunen betaler et tilskud til lønnen. 

Et fleksjob kræver også at din evne til at arbejde er væsentligt og varigt nedsat og at det er dokumenteret at du ikke kan arbejde på normale vilkår.

Oplever du problemer med at fastholde dit arbejde eller har du skånebehov, så kan du altid kontakte din kommunes fastholdelseskonsulent eller din fagforening og få råd og vejledning.

 

Kilde

Filmene om diabetes er udviklet i et samarbejde mellem Region Sjælland og landets fem Steno Diabetes Centre og Diabetesforeningen.