Gå til indhold

Hvad kan jeg søge om tilskud til, når jeg har en ikke-insulinkrævende diabetes?

Men har du type-2 diabetes, og er du i medicinsk behandling, har du mulighed for at få tilskud på borger.dk til dele af din behandling. 
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Det kan være en dyr post at dække omkostningerne til din diabetes.

Du kan blandt andet søge om tilskud til; teststrimler, fodterapi, sko og indlæg

Er du i tabletbehandling, har du mulighed for at søge om 100 procent tilskud til 150 teststrimler om året. Din ansøgning bliver behandlet på baggrund af din læges vurdering. Det betyder, at det er din læge, der skal vurdere, om din behandling kræver, at du skal måle blodsukker eller ej. Det er derfor vigtigt, at du taler med din læge, inden at du søger om tilskud hos din kommune.

Hvis du har type 2-diabetes og ikke får medicin, kan du desværre ikke få tilskud til testmateriale.

 

Tilskud til fodterapi

Når du har diabetes, er det vigtigt, at du får tjekket dine fødder hos en fodterapeut. Til fodterapi kan du få dækket 50 procent af prisen for en behandling. Det dækkes af regionen. Din fodterapeut vil lave en vurdering af hvor ofte du har behov for at komme til kontrol af dine fødder. 

Det er vigtigt at fodterapeuten har ydernummer ellers kan du ikke få tilskud. Tilskuddet beregnes automatisk af fodterapeuten og du skal derfor ikke gøre noget. Det kan du se mere om i filmen ”Hvordan får jeg tilskud til en fodterapeut? ”.

 

Tilskud til ortopædiske indlæg og sko

Betingelsen for, at du kan få bevilget ortopædiske indlæg og sko, er at du har: sårdannelser med risiko for sår i fodsålen med føleforstyrrelser som følge af sukkersyge, kroniske nervelidelser eller ved svær kompromittering af blodomløbet.

Du har kun mulighed for at få bevilget sko, hvis du ikke kan klare dig med indlæg.

Når du søger om tilskud, skal en speciallæge i ortopædkirurgi vurdere dine fødders tilstand, diagnosen og dine behov.

Kommunens sagsbehandler rekvirerer en lægeerklæring, inden de kan give bevillingen. Det er altså ikke alle, der uden videre kan få ortopædiske indlæg og sko bevilget af kommunerne.

Du kan også få fodindlæg hos en fodterapeut, hvis din fodterapeut vurderer, at det er nødvendigt. I så fald får du 50 procent tilskud til fodindlæg.

En del kommuner samarbejder med håndskomagermestre, som kommunen har indgået en prisaftale med. Du kan dog ikke få nyt fodtøj i takt med skift i sæson og mode.

Efter du har fået bevilliget og leveret dit første par sko, kan du få et par reservesko tre måneder efter. 

Herefter går der 18 måneder, før du kan få en ny bevilling. Kun i særlige tilfælde kan du få bevilget et ekstra par. Egenbetalingen til ortopædisk fodtøj vil variere fra år til år.

De gældende takster vil du kunne finde på borger.dk og hos diabetesforeningen.

 

 

Kilde

Filmene om diabetes er udviklet i et samarbejde mellem Region Sjælland og landets fem Steno Diabetes Centre og Diabetesforeningen.