Gå til indhold

Afslag – Hvor kan jeg klage henne?

Når du søger om hjælp eller tilskud hos kommunen, skal kommunen træffe en afgørelse på baggrund af flere forskellige oplysninger.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Når kommunen træffer beslutning.

Inden kommune træffer en afgørelse, kan det være nødvendigt at sagsbehandleren indhenter flere oplysninger end du selv har givet. Det kan for eksempel være en status fra din læge. 

Inden der laves en afgørelse, skal kommunen sende en partshøring til dig. Det betyder at du får mulighed for at læse de oplysninger som kommunen bruger til at tage beslutning i din sag.

I parthøringen vil der også stå, hvilken afgørelse kommunen regner med at nå frem til. 

Partshøringen er altså din mulighed for at fortælle, hvis der mangler oplysninger eller hvis sagsbehandleren har misforstået noget. Det er også her, du kan fortælle, hvad du mener om den afgørelse som kommunen regner med at nå til.

Efter partshøringen vil kommunen træffe den endelige afgørelse. Hvis du ikke får det, du har søgt om eller kun får dele af det du har søgt om, har du krav på at få afgørelsen på skrift.

Der skal være en begrundelse fra kommunes side og der skal være en klagevejledning, så du ved, hvor du skal sende din klage hen og hvilken tidsfrist, der er. 

Du har normalt 4 uger til at aflevere din klage. Det er bedst, hvis du laver en klage på skrift og forklarer, hvorfor du ikke mener kommunen har truffet den rigtige afgørelse.

Når kommunen har modtaget din klage, har de 4 uger til at se på deres afgørelse igen. Enten kan de på grund af din klage ændre afgørelsen eller de kan fastholde den første afgørelse. 

Hvis afgørelsen ikke bliver lavet om, har kommunen ansvaret for at hele sagen blive sendt til Ankestyrelsen som vil vurdere om kommunen har truffet den rigtige afgørelse. 

Du vil få besked fra Ankestyrelsen, når de har vurderet og afgjort sagen. 

 

Kilde

Filmene om diabetes er udviklet i et samarbejde mellem Region Sjælland og landets fem Steno Diabetes Centre og Diabetesforeningen.