Gå til indhold

Overrasket over sygdommens omfang

Efterhånden som Line lærte mere om diabetes, kom det bag på hende, hvor meget arbejde sygdommen kræver. At der er så meget mere i det end at måle mad og tage insulin.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

”Man har aldrig nogensinde fri”

Line blev overrasket over, at hun nok havde den samme forestilling som mange andre om, at diabetes bare er noget med ikke at spise sukker. Og hvis man gør, skal man tage insulin, og så går det nok.

Det var først, da Line lærte sin mand Holger rigtig godt at kende, at hun fandt ud af, at højt og lavt blodsukker ikke er noget, man bare lige regulerer. Og hvor meget arbejde der var i det, når han for eksempel skulle dyrke sport, hvor han helst skulle være forberedt på det nogle timer i forvejen.

 

Filmen er udtryk for den medvirkendes personlige holdninger og erfaringer. Diabetesbehandlingen er altid individuel. Du skal derfor kontakte din behandler, hvis du har spørgsmål til din egen diabetesbehandling.

 

 

Kilde

Filmene om diabetes er udviklet i et samarbejde mellem Region Sjælland og landets fem Steno Diabetes Centre og Diabetesforeningen.