Gå til indhold

Type 2-diabetes og tabletbehandling

Når du har type 2-diabetes er det individuelt, hvornår du har brug for at starte på medicinsk behandling. 
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Behandling med tabletter

De fleste har brug for medicin, når de får diagnosen type 2-diabetes. Enkelte kan vente måneder med at få medicin. 

Behandlingen af din type 2-diabetes vil derfor ofte ændre sig over tid, for at sikre en god kontrol af din diabetes. Hovedformålet med din behandling er at sænke dit blodsukker og forebygge følgesygdomme. 

Til det findes der forskellige typer af medicin. Nogle typer af medicin skal du tage som tabletter, andre skal du tage som indsprøjtning. Din behandler kan også kombinere de forskellige typer af medicin. 

Din behandling afhænger blandt andet af; din hverdag, din alder, vægt, hvor længe du har haft diabetes, og om du har andre sygdomme – for eksempel hjertekarsygdomme, som der skal tages hensyn til.

Sammen med din behandler taler I om, hvilken behandling, som vil være god for dig. 

 

I aftaler hvilken medicin og dosis, du skal have og det vurderes ud fra hvad der passer til dit hverdagsliv og hvad dit langtidsblodsukker har vist. 

Din behandler vil altid foreslå at begynde med den mindst mulige mængde medicin, og sammen kan I sætte dosis op, så den passer til dig og dit behov.

Du skal ofte tage din tablet i forbindelse med et måltid. Hvor mange gange om dagen du skal tage medicin, afhænger af, hvilken medicin du får.

 

Spørg altid din diabetesbehandler, hvis der er noget, du er i tvivl om.

 

 

 

Kilde

Filmene om diabetes er udviklet i et samarbejde mellem Region Sjælland og landets fem Steno Diabetes Centre og Diabetesforeningen.