Gå til indhold

Type 2-diabetes: Jeg har ikke længere brug for medicin

Type 2-diabetes er en kronisk sygdom, hvor dit blodsukker er forhøjet, fordi kroppen enten ikke kan udnytte insulinen godt nok eller ikke producerer nok. 
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Type 2-diabetes og medicin

Da type 2-diabetes er en kronisk sygdom, betyder det også, at den ikke kan helbredes. Du vil derfor leve med type 2-diabetes resten af livet, uanset om du får medicinsk behandling eller ej. Det betyder dog ikke, at du ikke sagtens kan leve et langt og godt liv med type 2-diabetes.

Type 2-diabetes kan behandles på flere måder. For nogle er det nok at ændre livsstil, det kan være at du begynder at spise anderledes og bevæger dig mere. Andre får brug for forskellige former for medicin, der stabiliserer blodsukkeret, dit blodtryk og dit kolesterol i blodet. Nogle får også brug for insulin på et tidspunkt. 

 

Det er individuelt, hvornår og hvor meget medicin man får brug for, hvis man skal i medicinsk behandling. 

 

Det er vigtigt, at du passer godt på dig selv. Hvis du spiser sundt og varieret, får motioneret, undgår rygning og passer på din vægt, så kan det være med til at udsætte eventuelle følgesygdomme og behov for medicin.

 

 

 

Kilde

Filmene om diabetes er udviklet i et samarbejde mellem Region Sjælland og landets fem Steno Diabetes Centre og Diabetesforeningen.