Gå til indhold

Kulhydrattælling med app

I denne film kan du se, hvordan du kan bruge en app som hjælp til kulhydrattælling. Vi viser et konkret eksempel på udregning af kulhydratmængden i et måltid med spegepølse, grøntsager og rugbrød.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Kulhydrattælling med appen "kulhydrat"

I det viste måltid er det kun rugbrødet, der indeholder nok kulhydrat til at det i praksis vil få dit blodsukker til at stige. 

 

Du tager derfor rugbrødet og vejer det.  Det vejer 46 gram. Dernæst åbner du den app, som du vil bruge til at beregne mængden af kulhydrat. I dette tilfælde bruges appen ”kulhydrat” fra Diabetesforeningen. 

Du går ind i appen og klikker på kategorien med ”Brød”. Her vælger du fuldkornsrugbrød og taster ind at brødet vejer 46 gram. Appen vil fortælle dig, at der er 18 gram kulhydrat i brødet. 

I appen kan du nemt vælge dine foretrukne produkter, hvis du altid spiser de samme boller eller ofte får de samme retter til aftensmad. Det gør det nemt og hurtigt at lave din udregning.

 

Kilde

Filmene om diabetes er udviklet i et samarbejde mellem Region Sjælland og landets fem Steno Diabetes Centre og Diabetesforeningen.