Gå til indhold

Jeg kan godt blive i dårligt humør

Mange oplever, at være mere sensitiv for humørsvingninger, hvis deres diabetes er dårligt reguleret. Men det er egentlig ikke noget, Holger selv døjer med.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

"Hvis man er dårligt reguleret, er man mere sensitiv"

 

Holger kan godt mærke sit blodsukker uden at måle det, og han føler ikke rigtigt, at han kan tillade sig at give diabetes skylden for sit dårlige humør. Men han kan godt blive i dårligt humør, hvis blodsukker har ligget for højt en hel dag, og han ikke kan få det ned igen. Eller hvis han har ligget lavt, men så bliver han mere træt.

 

I forhold til datteren Alma, ved Holger ikke helt, hvor følsom hun er overfor højt og lavt blodsukker i forhold til humøret. Men hun kan blive irriteret, hvis han selv og hustruen Line bliver ved med at spørge til blodsukker og insulin.

 

Filmen er udtryk for den medvirkendes personlige holdninger og erfaringer. Diabetesbehandlingen er altid individuel. Du skal derfor kontakte din behandler, hvis du har spørgsmål til din egen diabetesbehandling.

 

Kilde

Filmene om diabetes er udviklet i et samarbejde mellem Region Sjælland og landets fem Steno Diabetes Centre og Diabetesforeningen.