Gå til indhold

Hvor kan jeg møde andre med type 2-diabetes?

For mange kan det være rart at mødes og tale med andre, som også ved, hvordan det er at leve med type 2-diabetes.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Fællesskaber kan være meget givende

Det gælder dig, som lever med type 2-diabetes, men det gælder også dig, som er forælder, barn, søskende, ven eller kæreste til personen med type 2-diabetes. I dag er der heldigvis mange muligheder for at finde fællesskaber, både online og fysisk.

 

Grupper online

Der findes en del grupper og sider online, hvor du kan læse om og skrive med folk i lignende situationer. Et godt sted at søge er på Facebook. Søg efter type 2-diabetes eller diabetes 2, så kommer der forskellige grupper op.

Du kan ringe til Diabetesforeningens rådgivning og aftale at blive ringet op af en frivillig rådgiver. 

Rådgiverne lever selv med type 2-diabetes, og med dem kan du få en snak om livet med diabetes. Ingen spørgsmål er for store eller for små.

 

Fysiske grupper

For nogle mennesker er nøglen til motivation og glæde i hverdagen at mødes med andre i samme situation. Andre man kan dele sine tanker og bekymringer med, men også gode idéer, glæder og erfaringer. Kan du nikke genkendende til det, så er Diabetesforeningens motivationsgrupper måske noget for dig.

Du kan også deltage i Diabetesforeningens lokalforeninger. Lokalforeningerne er parate til at rådgive og vejlede om, hvordan du tackler din dagligdag med diabetes. For eksempel kan den give dig gode råd til, hvordan du bedst får stillet de rigtige spørgsmål og får en dialog i gang ved næste behandlerbesøg.

Udover rådgivning har du også mulighed for at deltage i foreningens arrangementer og for at få et netværk med andre personer med diabetes, som bor i nærheden af dig.

 

Her kan du læse mere om Diabetesforeningens motivationsgrupper og lokalforeninger.

 

Det er også en mulighed at undersøge, hvilke tilbud din kommune eller lokale sundhedscenter har. Her vil du ofte finde netværksgrupper og arrangementer.

 

Kilde

Filmene om diabetes er udviklet i et samarbejde mellem Region Sjælland og landets fem Steno Diabetes Centre og Diabetesforeningen.