Gå til indhold

Hvor kan jeg møde andre med type 1-diabetes?

For mange kan det være rart at mødes og tale med andre, som også ved, hvordan det er at leve med type 1-diabetes.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Mange muligheder for fællesskaber

Det kan både være som barn, ung, voksen, forælder eller pårørende. I dag er der heldigvis mange muligheder for at finde fællesskaber, både online og fysisk.

 

Online

Der findes en del grupper og sider online, hvor du kan læse om og skrive med folk i lignende situationer. Et godt sted at søge er på Facebook. Her kan du finde mange diabetesgrupper med forskellige formål. Nogen om særligt udstyr, aldersgrupper og geografiske netværk.

Du kan ringe til Diabetesforeningens rådgivning og aftale at blive ringet op af en frivillig rådgiver. 

Rådgiverne lever selv med type 1-diabetes og med dem kan du få en snak om livet med diabetes. Ingen spørgsmål er for store eller for små. 

 

Fysisk

Du har forskellige muligheder for at mødes fysisk med andre, som også lever en hverdag med diabetes. De fleste diabetesambulatorier har også forskellige tilbud og arrangementer. Spørg din behandler, hvad der er muligt for dig.

Diabetesforeningen tilbyder desuden forskellige netværk, kurser og lokalforeninger til børn, unge og voksne med type 1-diabetes. 

Du kan finde netværksgrupper for voksne med type 1-diabetes i landets fem regioner. I netværket møder I hinanden både fysisk og digitalt. Det afhænger af medlemmernes aktivitetsniveau, ønsker og initiativer, hvor ofte I mødes. 

Lokalforeningerne er parate til at rådgive og vejlede om, hvordan du tackler din dagligdag med diabetes. For eksempel kan den give dig gode råd til, hvordan du bedst får stillet de rigtige spørgsmål og får en dialog i gang ved næste behandlerbesøg.

Diabetesforeningen afholder også en række kurser, hvor du kan møde andre og få en masse læring med hjem. Du kan finde kurser for hele familien, kurser for større børn, unge og voksne.

 

Du kan læse om tid, sted og kursets indhold på Diabetesforeningens hjemmeside.

 

Kilde

Filmene om diabetes er udviklet i et samarbejde mellem Region Sjælland og landets fem Steno Diabetes Centre og Diabetesforeningen.