Gå til indhold

Behandling af kvindelige seksuelle udfordringer

Seksuelle problemer kan opstå af mange forskellige grunde.

Det er vigtigt, at de seksuelle udfordringer ses i en sammenhæng med hvordan kroppen fungerer, hvordan du har det med dig selv, hvordan parforholdet fungerer og hvordan du trives i dit liv generelt. I denne video kan du høre mere om, hvilke behandlingsmuligheder der findes for afhjælpe kropslige seksuelle problemer, nemlig manglende fugtighed i skeden og orgasmeproblemer.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Sådan kan seksuelle udfordringer behandles

Berøringer og samleje kan være ubehageligt og give smerter, hvis dine slimhinder er tørre både udvendigt og i skeden. Det er derfor en god ide, at du anvender glidecreme i forbindelse med sex.

 

Når du køber glidecreme bør du være opmærksom på om den indeholder parfume, som kan genere slimhinden. Vær også opmærksom på at den har samme surhedsgrad som i skeden, der er mellem 3,8-4,2.

 

Forskellige typer af glidecreme

Den silikonebaserede glidecreme holder fugtigheden i lang tid, da glidecremen ikke optages i slimhinden.

Den vandbaserede glidecreme holder ikke fugtigheden så længe, da glidecremen optages i slimhinden, og det kan være, du må påføre glidecremen flere gange.

Den oliebaserede glidecreme kan også anvendes, men må ikke anvendes sammen med kondom, da det opløser kondomet. Både silikonebaseret og vandbaseret glidecreme fungerer sammen med kondom.

Du kan også øge fugtigheden i skeden med en stikpille indeholdende hyaluronsyre.

Hvis du ønsker hormonbehandling, skal du tage kontakt til din læge.

 

Bedre orgasme

Hvis du gerne vil opnå en bedre orgasme, så er der forskellige ting du kan prøve.

Du kan anvende forskellige vibratorer til at øge stimuleringen på klitoris og i skeden. Der findes forskellige typer, hvor nogle også kan bruges inde i skeden, også kaldet dildoer. Der er også andre typer, som er beregnet til at stimulere udvendigt på klitoris, omkring skedeåbningen og omkring endetarmsåbningen.

Det kan føles mere behageligt, hvis du anvender glidecreme samtidig med du stimulerer med vibrator.

Manglende orgasmefølelse kan også hænge sammen med, at du har vanskeligt ved at slappe af og at give slip, når den nærmer sig. Det er vigtigt at finde ud af, hvad der skal til for at hjælpe dig.

Det har også betydning, at du føler dig tryg ved din partner og I sammen kan finde ud af, hvordan det er bedst for dig. Ellers kan psykologisk behandling eller parterapi være en mulighed.

Der er forskellige ting, du selv kan være opmærksom på, hvis du gerne vil bevare fugtigheden i skeden.

Udover at have fokus på et stabilt blodsukker, så har motion betydning for en god blodcirkulation også omkring kønsorganerne og fugtigheden bedres.

Rygning bevirker, at blodkarrene trækker sig sammen, og der kommer mindre blod til kønsorganerne, som betyder mindre fugtighed. Et højt BMI og overforbrug af alkohol kan have en negativ effekt på dit sexliv.

Så opfordringen er: motion, sund kost, ingen rygning og ikke overforbrug af alkohol, så bidrager du aktivt til at bevare din seksuelle funktion. 

 

 

 

Kilde

Filmene om diabetes er udviklet i et samarbejde mellem Region Sjælland og landets fem Steno Diabetes Centre og Diabetesforeningen.