Gå til indhold

Hvad betyder neuropati for blæren?

Har du fået neuropati, kan nerverne og de indre organer i nogle tilfælde blive skadet. Det kaldes for autonom neuropati. 
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Autonom Neuropati

 Velfungerende nerver har betydning for, at man overhovedet kan føle, “at der er urin I blæren”, at “det presser på” og gode nerver er vigtige for “at man kan lade vandet, at blæremusklen trækker sig godt sammen og man kan tømme blæren helt”.

 

Nerveskader kan ramme blæren hos både kvinder og mænd 

Du kan opleve, at vandladningen ikke virker som den skal – Måske har du, både svært ved “at sætte i gang, har svært ved at tømme blæren helt og det kan også gå meget langsomt”. -Det gælder for både mænd og kvinder. 

I sjældne tilfælde kan blæren blive helt overfyldt, uden at du mærker det og det kan blive nødvendigt, at tømme blæren ved hjælp af et lille plastikrør. 

I andre tilfælde tømmes blæren som nævnt ikke helt, og det kan give risiko for blærebetændelse hos både kvinder og mænd. 

Faktisk er det sådan, at blærebetændelse kan være det eneste tegn på, at nerverne ikke virker, som det skal.

 

Hvis du hyppigt har blærebetændelse, eller nogen af de symptomer er det vigtigt, at du spørger din diabetes-behandler, om hvad grunden kan være, - og om det måske har noget med nerverne at gøre. 

Din diabetes-behandler, kan undersøge, hvad årsagen til dine symptomer er, og sørge for, at du får den bedste behandling.

 

 

Kilde

Filmene om diabetes er udviklet i et samarbejde mellem Region Sjælland og landets fem Steno Diabetes Centre og Diabetesforeningen.