Gå til indhold

Valgte genoptræning frem for operation

Birgit Kjep har artrose i sit ene knæ på grund af en meniskskade, hun pådrog sig som ung. Hun valgte at genoptræne sit dårlig knæ via GLA:D genoptræningsforløbet frem for at få et nyt.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

En gammel meniskskade er skyld i artrosen

Birgit Kjep har artrose i sit ene knæ på grund af en meniskskade, hun pådrog sig som håndboldspiller som 18 årig. Hun fortsatte som håndboldspiller i mange år efterfølgende, men smerterne blev værre. Allerede da hun var i 40 érne, begyndte hun at overveje, om hun skulle have et nyt knæ.

Operation eller ej

Hun var bekymret for, om man egentlig kunne gå for længe med et dårlig knæ, inden man besluttede sig for en udskiftning af det. Desuden var hun gennem årene blevet mere og mere hjulbenet på det dårlige knæ. Hun henvendte sig derfor til en ortopædkirurg for at få en lægelig vurdering. Han lagde en knæprotese op på bordet og spurgte hende: 'Er det sådan en du vil have?' Han fortalte endvidere, at der var mange opererede, som ikke havde det lige så godt som hun med det artroseskadede knæ.

Valgte genoptræningsforløbet

Det gav hende mod på at gøre noget andet. Det var på den måde, at hun fik kendskab til GLA:D forløbet. Hun har nu gennemført forløbet, og har netop afsluttet det. Hun synes, at det har været et godt forløb. Det har betydet, at hun er kommet i gang med at dyrke noget mere motion, og hun har fået indsigt i vigtigheden af at røre sig.