Gå til indhold

Find din motivation til at ændre livsstil

Du kender sikkert den situation, at du ved, at noget ville være godt for dig, men du har svært ved at finde motivationen til at komme i gang.

Her giver vi dig 3 tips til, hvad du kan gøre for at finde din motivation. Du må gerne bruge flere af metoderne samtidigt. Det er blot med til at styrke din motivation.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Tip 1

Find ud af, hvad du gerne vil opnå og forestil dig, hvordan det føles at være dig, når du har nået målet!

Mærk hvordan det føles at være dig, når du går op ad trappen uden at blive forpustet, er blevet 10 kg. Lettere, er blevet stærkere i muskler og led - eller hvad du nu har sat dig som mål.

Genkald dig følelsen, når du senere skal modstå fristelser på vej mod dit mål. Det kan være lige præcis den følelse, der kan hjælpe dig til at nå dit mål.

Tip 2

Find et billede, der minder dig om dit mål – og sæt det på et sted, hvor du ser det hver dag. Det kan være på køleskabet, på opslagstavlen eller på computerskærmen.

Tip 3

Vælg dit mål fordi du ønsker det – og ikke fordi andre synes, at du skal!

Det er først, når du selv ønsker det – og kan se en mening med det, at du finder din motivation og har lyst til at arbejde for det.”

Prøv at ændre din tankegang

Tænk positivt og formulér dine mål i positive vendinger! Det virker bedst!

Frem for at du tænker: ”Øv, øv, øv – jeg gider ikke træne, men jeg er jo nødt til det, for ellers bliver mine årer forkalket, og jeg kan få problemer med mit hjerte ”.

Det virker meget bedre, hvis du tænker: ”Ih, jeg glæder mig, for skal jeg ned og træne! Og når jeg kommer i bedre form, kan jeg bevæge mig uden at blive forpustet”

Vær opmærksom på dit ambitionsniveau

Start med et mål, du er sikker på at nå! Hvis du bliver for ambitiøs, giver du måske op, inden du er begyndt. Det er meget lettere for dig at opnå dit mål, hvis du deler det op i mindre bidder.

Husk også at fejre små og store succeser på vejen mod dit mål. Og sørg for at gøre vejen så sjov som mulig. Jo større chance har du for at det lykkes!