SkipToMain.AriaLabel

Været ædru i otte år

Erik Nielsen er alkoholiker, men drikker ikke mere. Han har holdt sig ædru i otte år. Han har ikke drikketrangen længere – og hans selvværd og selvrespekt er kommet tilbage.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Drikketrangen er væk

Erik har ikke haft drikketrang i otte år. Det er ikke sådan, at han ikke får lyst til en øl, når han går igennem Nyhavn og kan se, at folk sidder med deres fadbamser, hvor duggen løber ned af. Han kan godt huske, hvordan det var. Men drikketrangen er væk. Og han tænker ikke på det mere.

Han har lært lektien: ”Jeg ved, hvad der sker, hvis jeg drikker igen. Jeg dør, og hvis ikke jeg dør, så mister jeg mine børn. Og frem for alt så mister jeg mig selv.”

Selvværdet og selvrespekten er kommet tilbage

Erik har erkendt, at det har taget ham rigtigt mange år at blive ædru. Men han oplever også, at hans selvværd og selvrespekt er kommet tilbage: ”Jeg skal ikke krybe langs panelerne mere. Jeg kan være i øjenhøjde med alle folk.

Det bedste ved at være afholdende

Erik har set hos andre, at når alkoholen tager over og styrer deres liv, så forsvinder netværket og børnene gider dem ikke mere. Erik er blot glad for, at han holdt op i tide.

For ham er det bedste ved at være afholdende at vågne op hver morgen og være ædru. Og så er det også: ”Ikke at have noget udestående med nogen mennesker. At have en hverdag at se frem til med de ting, jeg nu har: Fritid, være sammen med mine unger. (..) Og jeg kan se andre folk i øjnene. Jeg behøver ikke skamme mig mere.”