Gå til indhold

Tilskud til behandling og genoptræning af din ryg

Her kan du høre om hvilke tilskudsordninger der findes, hvis du skal have behandling til din ryg. - Med sundhedskortet har du ret til tilskud til behandling hos flere typer af behandlere.

Tilskud til behandling af ryggen afhænger af årsagen til dine rygsmerter. I nogle tilfælde er der mulighed for gratis behandling af dine rygsmerter.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Du kan få tilskud til behandling hos en fysioterapeut, hvis du har en henvisning fra din læge eller en speciallæge.

Der kræves ikke en henvisning for at få tilskud til behandling hos en kiropraktor.

Normalt vil behandling af rygsmerter foregå hos praktiserende fysioterapeut eller kiropraktor.

Det offentlige tilskud er i gennemsnit på ca. 40% til fysioterapi og ca. 20% til kiropraktik. Vær opmærksom på, at du også kan gå til behandling hos en privatpraktiserende fysioterapeut, uden en henvisning fra en læge. Uden en henvisning vil du blive opkrævet den fulde pris for din behandling.

Sygeforsikring "danmark"

Er du aktiv medlem hos Sygeforsikring ”danmark”, kan du få tilskud til din rygbehandling hos både fysioterapeut og kiropraktor.

Dette er også gældende, hvis man opsøger en privatpraktiserende fysioterapeut eller kiropraktor, som ikke er tilknyttet den offentlige sygeforsikring. Har du en sundhedsforsikring gennem fx dit arbejde eller som del af en fritids- eller ulykkesforsikring, du selv har tegnet, kan du helt eller delvist få dækket udgifterne til fysioterapi eller kiropraktisk behandling. Det fremgår af din forsikringsaftale, hvilken dækning du har.

Borger.dk

Hvis du ikke har økonomi til at betale din del af udgiften, kan du i visse tilfælde søge din kommune om hjælp. Hvis du fx modtager folkepension eller har fået førtidspension før 2003, kan du søge om et helbredstillæg. Med almindeligt helbredstillæg kan du modtage tilskud til bl.a. fysioterapi og kiropraktorbehandling.

Er du blevet behandlet for din ryglidelse på et sygehus, er det sygehusets læger, der vurderer, om du har behov for genoptræning. Sygehuset skriver en personlig genoptræningsplan til dig og kommunen vil herefter kontakte dig med et konkret tilbud om gratis genoptræning af din ryg.