Vi støtter hinanden gennem sygdomsforløb

Hanna og Ove Næshave, hun har gennemgået 3 knæoperationer

Hanna og Ove Næshave har været gift i mange år og de har støttet hinanden gennem tykt og tyndt. Ove har støttet Hanna gennem hendes sygdomsperiode. Lige så vel har Hanna støttet Ove i en sygdomsperiode, hvor han var ramt af kræft.

Referat af filmens indhold:

Støttet hinanden gennem sygdomsforløb

Hanna og Ove Næshave har været gift i mange år og de har støttet hinanden gennem tykt og tyndt. Ove har støttet Hanna gennem hendes tre knæoperationer. Lige så vel har Hanna støttet Ove i en sygdomsperiode, hvor han var ramt af kræft.

Efter sygdom kommer hverdagen igen

De fortæller, at når sygdomsperioderne var overstået, faldt de tilbage i hverdagen igen. Hanna mener, at det hænger sammen med, at de har gået op og ned af hinanden gennem mange år, for Ove har haft egen virksomhed, hvor Hanna har hjulpet til. Han mener, at de har været nødt til at tale stille og roligt om de problemerne, der har været - "for det hjælper ikke at stå og råbe og skrige til hinanden". 

Godt samarbejde har fået ægteskabet til at fungere

Ove fortæller, at der har været tidspunkter i deres ægteskab, hvor andre ægteskaber måske ville være endt. Men Hanna og Ove har altid fået arbejdet sig ud af problemerne sammen. Ove mener, at problemerne skal gennemleves, og så skal de glemmes - og man skal se at komme videre uden at bære nag. 'Den tilgang kommer man tilsyneladende langt med - og uden at man ødelægger noget', slutter han.

Se også videoen "Få hjælp fra dine omgivelser".

 

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.