Pensionisttilværelsen hjalp på smerterne

Kirsten Møbius, har genoptrænet knæ og hofte

Kirsten Møbius har slidgigt flere steder i kroppen. Hun var især plaget af gigten, da hun arbejdede. Efter at hun er blevet pensioneret kan hun bedre tage hensyn til sit helbred, og tage de pauser, som hun har brug for i hverdagen.

Kirsten har i øvrigt genoptrænet knæ og hofte i GLA:D genoptræningsforløbet.

Se også: Træningen er behandlingen - en beskrivelse af GLA:D forløbet.

Jobbet forværrede slidgigten

Kirsten Møbius er især plaget af slidgigt i højre knæ og hofte. Hun er også plaget andre steder, som for eksempel i hænderne. Gigten plagede hende meget, da hun arbejdede. Hun er uddannet døgninstitutionspædagog, og har arbejdet inden for dette område i mange år.

På et tidspunkt blev hun inddraget i nødhjælpsarbejde og var i udlandet som nødhjælpsarbejder i nogle år. Da hun kom tilbage til Danmark begyndte hun at arbejde i en vuggestue. Derefter begyndte slidgigten at eskalere, fordi hun havde mange løft og buk i løbet af en dag.

Hjalp på smerterne at blive pensioneret

Da hun blev pensioneret hjalp det på slidgigten. Hun har færre smerter, da hun ikke skal belaste kroppen i samme omfang som tidligere. Som pensionist kan hun bedre selv bestemme tempoet og holde de pauser, som hun har brug for. 'Samtidig sker der jo også noget, fordi man bliver ældre', tilføjer hun.

Blevet bedre til at tage pauser

Hun er blevet bedre til at lytte til kroppen og holde pauser. Tidligere kunne hun knokle rundt i haven i 8-9 timer, men det kan hun ikke mere. I dag holder hun en masse pauser. Derfor har hun altid en stol med sig rundt i haven, som hun sætter sig på, når det er tid til en pause.

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.