Hårdt at træne kroppen op igen og igen

Anthony Bickersteth, 64 år, lever med hjertesvigt

Anthony Bickersteth har tidligere været meget fysisk aktiv og har haft en veltrænet krop. Men ved alvorlig sygdom, bliver man nødt til at forholde sig til, hvad behandlingen og medicinen gør ved kroppen.

 

Altid været veltrænet

Anthony Bickersteth har tidligere været meget fysisk aktiv og har haft en veltrænet krop. Men ved alvorlig sygdom, bliver man nødt til at forholde sig til, hvad behandlingen og medicinen gør ved kroppen.

Kræfterne sivede ud af kroppen

Da han for eksempel fik hormonbehandling i forbindelse med sin kræftsygdom, oplevede han at kræfterne bogstaveligt talt sivede ud af hans krop. Og han vidste, at det ville ske, og at det var en del af behandlingen. Men han havde ikke energien til at komme ud og træne – og samtidig kunne han mærke, at hans muskulatur begyndte at falde sammen. Og psykisk var han heller ikke motiveret til det.

Kroppen blev fremmed for ham

Derfor var det en periode, hvor han og hans krop ikke kendte hinanden. Det var en periode, hvor han havde brug for støtte fra det nære netværk. Og han måtte gå ind i sig selv og finde ressourcerne til at bygge sig selv op igen. Men det bliver sværere og sværere at bygge sig selv op igen for hver gang, fortæller han.

Efter blodproppen tog det for eksempel et års tid at nå tilbage til det fysiske niveau, han var på før sygdommen ramte. Og efterfølgende blev han ramt af sygdom igen og kunne begynde forfra.

Kroppen ændrede sig pga. sygdom

Efter kræftsygdommen måtte han vænne sig til sin krop, fordi den havde ændret sig. Og han måtte holde pause i tre måneder for at komme til kræfter efter operationen. 'Efter en sådan sygdomsperiode er kroppen meget lad', fortæller Anthony, 'og det er meget hårdt at begynde at genoptræne den'. Og dertil kommer de psykiske eftervirkninger, som han også måtte tage sig af.

 

Se også: Symptomer i hverdagen

Se også: Rehabilitering og opfølgning

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.