Fyldt med negative følelser – og alt var sort

Torben Frøslev, 43 år, har hjertesvigt

Da Torben Frøslev fik konstateret hjertesvigt tog de negative følelser over. Det har hjulpet ham at tale med en psykolog.

 

De negative følelser tog over

Torben blev diagnosticeret med en hjertesygdom, og han fortæller om tiden derefter som: "Jeg var fyldt med negative følelser, og jeg syntes, at alt var sort". Han kunne ikke slappe af eller sove. Han tænkte meget på sin sygdom, og han oplevede, at der var mange ting, der gik galt. Der var flere omkring han, der mente, at han havde brug for psykologhjælp. Han mente dog selv, at han i hvert fald ikke havde brug for dét.

Valget om psykologbehandling

Efter 9 mdr. havde Torben stadig svært ved at acceptere sin situation. Han kunne mærke, at han var mere påvirket af det, end han ville være ved. Langt om længe tog han et valg om at få en henvisning til en psykolog.

Han synes, at det er meget befriende at tale med en vildt fremmed. Han oplevede, at han gik derfra med en god følelse, fordi han ikke havde belastet sine nærmeste eller andre med sine bekymringer.

Tilbage på sporet

Psykologen har hjulpet ham meget og fået ham tilbage på sporet. Han mener selv, at det var ved at gå helt galt for ham på et tidspunkt. Det var vanskeligt at acceptere, at han havde behov for at tale med en psykolog, men i dag synes han virkelig, at det har været en stor hjælp.

Samtalerne med psykologen har gjort, at han i dag har en meget bedre hverdag.

 

Værktøjer til at støtte dig

Brug værktøjer og træning tilpasset dig. Det kan styrke og berolige dig i livet med din sygdom. Du logger på og gemmer oplysninger med NemID.

Gå til mine værktøjer

Grafer, link til værktøjer

Få grafisk overblik over din udvikling, print grafen ud og tag den med til lægen.